Aanhanger met rollen tapijt gekanteld op Nieuwe Weg

HASSELT – Op de splitsing van de Zwartewaterweg met de Nieuwe Weg in Hasselt is woensdagmiddag een aanhanger van een transportbedrijf uit Genemuiden gekanteld. De chauffeur moest een aanhanger geladen met zo’n 60 rollen tapijt vanaf een tapijtfabriek in Hasselt vervoeren naar het transportbedrijf in Genemuiden maar nam de bocht met een te hoge snelheid. Heel voorzichtig zag de bestuurder de aanhanger in zijn spiegels kantelen. Wonder boven wonder was er niemand op dat moment op het fietspad.

Dat het eind van de dag pech met zich mee bracht bleek tijdens het lossen wel. De rollen tapijt werden met een zogenaamde kooiaap (een meeneemheftruck) uit de gekantelde aanhanger gehaald en in een andere aanhanger overgeladen toen plots de kooiaap geen kant meer op wilde. Een tweede heftruck werd gehaald en zo kon de wagen alsnog worden gelost.

Bergingsbedrijf Leerentveld kwam met de oude vertrouwde DAF in actie om de aanhanger weer op de wielen te takelen. De mannen van het bergingsbedrijf werden gevolgd door een cameraploeg van het RTL-programma Helden van de Weg en dus zal deze bergingsklus medio oktober op de buis te zien zijn. Misschien herkent u het wel want dit is al het derde seizoen dat het Zwolse bergingsbedrijf meewerkt.

Tegen half zeven werd de gehele weg even afgesloten om de bergers alle ruimte te geven. Na enkele minuten stond de aanhanger op de wielen en werd voor een grondige controle naar de werkplaats van het Genemuidiger bedrijf gebracht. Tegen zevenen was al het ingezette materieel van berger Leerentveld en wegafzetter van der Kolk weer ingepakt en had het verkeer op de drukke splitsing geen hinder meer.