Vrachtwagen vast op vangrail na onwelwording

ZWOLLE – Dinsdagmorgen rond 10:30 uur is op de snelweg A28 op het traject De Lichtmis richting Zwolle een chauffeur van een vrachtwagencombinatie onwel geworden achter het stuur. De man kwam in de berm en reed daarna vele tientallen meters vangrail plat. De combinatie bleef gelukkig op de wielen staan.

Vele hulpdiensten werden op pad gestuurd om hulp te verlenen. Zo waren brandweerkorpsen van Nieuwleusen Staphorst en Hasselt onderweg. De ambulance van de post Lichtmis was snel ter plaatse en kon melden dat de chauffeur inmiddels uit de auto was. De man werd snel overgebracht naar het ziekenhuis voor een uitgebreid onderzoek.

De brandweer controleerde de truck op lekkage maar hiervan was geen sprake. Nadat de vrachtwagen door bergingsbedrijf Hooikammer was afgesleept werd er direct begonnen met de reparatie van de vangrail.

Het verkeer ondervond veel hinder van het ongeval. Er ontstond al snel een flinke file. Ten tijde van de reparatie van de vangrail was een snelheidsbeperking ingesteld. De schade aan de vangrail was tegen 15:00 uur weer verholpen.