Auto op zijn kant na aanrijding op Hessenweg

DALFSEN – Bij een ongeval op de Hessenweg (N340) nabij Oudleusen zijn vanmiddag rond 12:45 uur twee gewonden gevallen. Een Daewoo Matiz -met daarin een moeder en zoon- remde abrupt af om ter hoogte van de Westerkampen van de Hessenweg rechtsaf de parallelweg op te rijden. Een achterop komende automobiliste zag dit op tijd en remde haar Fiat Multipla tijdig af.

In de binnenspiegel zag ze een Ford Mondeo Wagon aankomen, waarvan de bestuurder de remmende voertuigen kennelijk te laat opmerkte. De Fiat werd door de Ford geschampt; de voorste auto (de Daewo Matiz) werd hard aan de linker achterkant geraakt en vloog -tussen enkele houten bermpaaltjes door- de parallelweg op, waar de zwaar beschadigde auto op zijn kant tot stilstand kwam. De Ford kwam enkele meters verder tot stilstand met flinke schade aan de voorzijde.

De brandweer van Dalfsen werd opgeroepen voor een hulpverlening, maar voor deze hulpverleners waren geen werkzaamheden weggelegd. De inzittenden van de auto’s waren door buurtbewoners uit de auto’s geholpen en opgevangen.

De twee inzittenden van de aangereden Daewoo werden overgebracht naar het ziekenhuis. Het verkeer, waaronder veel vakantiegangers, ondervond veel hinder van het incident. De gehele weg was namelijk afgezet vanwege onderzoek. Toen dat was afgerond, mocht berger Leerentveld de beschadigde auto’s afslepen.