Automobilist ernstig gewond bij eenzijdig ongeval

WANNEPERVEEN – Bij een éénzijdig ongeval op de Zomerdijk is vrijdagavond een 20-jarige man uit Vollenhove ernstig gewond geraakt. Brandweerkorpsen van Zwartsluis en Vollenhove, ambulance, een traumahelikopter en diverse eenheden van de politie werden op pad gestuurd om hulp te verlenen.

In een bocht, komende vanuit de richting van Meppel, was de bestuurder van de weg geraakt en in de berm terecht gekomen. Na een slip kwam de auto met de zijkant tegen een boom tot stilstand.

De brandweer heeft onder begeleiding van de trauma-arts het dak verwijdert om het slachtoffer zo stabiel mogelijk uit de auto te halen. De verkeersongevallendienst startte direct een onderzoek in maar het is nog onduidelijk hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. De politie is daarom dringend op zoek naar eventuele getuigen van het ongeval.

Heeft u iets gezien dan word u verzocht contact op te nemen met het politieteam Steenwijkerland via telefoonnummer: 0900-8844.