Motorrijder gewond bij ongeval op Vaartweg

HASSELT – Een 35-jarige motorrijder uit Wolvega is in de nacht van maandag 16 op dinsdag 17 juli rond 04.00 uur gewond geraakt bij een ongeval op de Vaartweg (N377). De man kwam uit de richting van Hasselt toen hij volgens een getuige werd ingehaald door een donkere personenauto, vermoedelijk een donkerrode Volkswagen Golf. Vervolgens begon de motorrijder te slingeren en kwam ten val.

Het is onduidelijk of de inhalende auto de motorrijder heeft geraakt of dat de motorrijder door een andere oorzaak begon te slingeren. Toen de getuige bij de motorrijder kwam was hij niet aanspreekbaar. Hulpdiensten werden opgeroepen en de motorrijder is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn toestand is momenteel stabiel.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar het ongeval en is op zoek naar de bestuurder van de donkere personenauto (de vermoedelijke donkerrode Golf) die rond 04.00 uur op de Vaartweg eerst een auto en vervolgens een motor inhaalde. Ook eventuele andere getuigen worden gevraagd contact op te nemen met de politie Horst & Waterland via telefoonnummer 0900-8844.