Auto ondersteboven in sloot na aanrijding

STAPHORST – Zondagmiddag werden de hulpdiensten massaal op pad gestuurd, omdat een voertuig te water was geraakt na een aanrijding op de kruising van de Spoordijk met de Dekkersweg in Staphorst. Het ongeval ontstond, toen de bestuurder van een Peugeot de voorrangskruising overstak zonder vrije doorgang te verlenen aan een gezin uit Urk in een Opel. De auto van het gezin schampte -ondanks hevig remmen- nog net de Peugeot ter hoogte van de achteras, waardoor die onbestuurbaar werd, in de slootwal van de bermsloot botste en over de kop vloog. De auto kwam ondersteboven in de sloot tot stilstand.

Het getroffen gezin hielp de bestuurder snel uit de te water geraakte auto.
Op de wal werd de komst van de hulpdiensten afgewacht. De brandweerkorpsen van Staphorst, Hasselt, Zwolle en Nieuwleusen waren opgeroepen voor dit incident. De korpsen uit Staphorst en het duikteam uit Hasselt boden ter plaatse hulp.

De vier inzittenden van de Opel kwamen met de schrik vrij; de bestuurder van de Peugeot is overgebracht naar een ziekenhuis.

Omdat de verklaringen van het ongeval zo duidelijk waren is van de verkeersongevallendienst niet opgeroepen. Berger Hooikammer heeft de voertuigen afgevoerd.