4e editie van Ballonfestijn groot succes

HASSELT – De bestuursleden Martijn van de Klocht en Mannus van den Berg kunnen terugkijken op een geslaagd Ballonfestijn Hasselt. Het evenement vond plaats op het evenemententerrein, nabij Sporthal de Prinsenhof.

Na het wegvallen van de hoofdsponsor (ABN-AMRO, red.) was het doorgaan van het evenement begin dit jaar onzeker, maar dankzij een dringende oproep van beide bestuursleden, grepen een aantal ondernemers razendsnel in en werd het evenement gewaarborgd voor een vierde editie.

De vereniging Ballonfestijn Hasselt trok dit jaar minder bezoekers, doch het evenement, mits goed weer, staat als een huis!

“Een dergelijk evenement is elk jaar weer een nieuwe uitdaging”, aldus Van der Klocht in een reactie. Hoewel het bestuur slechts bestaat uit twee personen, en bestuursleden met affiniteit in heteluchtballonnen niet in de rij staan, werd ook dit jaar de uiterste best gedaan om er samen met de vele vrijwilligers een leuke en vooral gezellige avond van te maken. In deze opzet is het bestuur meer dan geslaagd.

Dit jaar stonden er 14 ballonnen op het programma, met onder andere de special shapes ‘het kuiken van Barneveld’, Monkey en de Adelaar. Nieuw dit jaar waren de paragliders.

Klapstuk van de avond was Angélique Schmeinck van Culiair.com. “Angélique kookt als enige ter wereld met de hete lucht van de ballon zelf en onderscheid zich hiermee van de andere aanbieders van culinaire ballonvaarten waarbij de gerechten alleen worden opgewarmd in de mand”. De overvolle mand, voorzien van vier parachutisten koos als laatste het luchtruim van Hasselt.