Hasselter Dweildag zeer geslaagd

HASSELT – Afgelopen zaterdag is voor de tweede keer de Hasselter Dweildag gehouden. De organisatie kan wel spreken van een zeer geslaagde dag. Van 14:00 uur tot 19:00 uur klonk er in de binnenstad het gezellige geluid van een zestal dweilorkesten. Mede door het mooie weer was het een gezellige boel op de terrassen van de Hasselter cafés.

Volgens een schema deden de deelnemende orkesten alle horecagelegenheden aan om vanaf 17:00 uur op het plein aan de Markt een grote finale ten gehore te brengen. Stuk voor stuk kwamen de deelnemers op het podium om de boel flink op de kop te zetten.

Naast de Notenkrakers en d’Hakkapel uit Hasselt waren ook 103DB uit Zwolle, Pardoes uit Zwolle, de Oosterbloaskapel uit Enschede, de Boellawaajoos uit Drenthe en niet te vergeten de Hengeler Weend Blaozers van de partij.

Organisatoren Wardi de Leeuw en Ruthger Bergman kijken terug op een geslaagde dag en zullen ongetwijfeld volgend jaar een nieuwe editie gaan verzorgen.

<