Paard in de sloot

GENEMUIDEN – Maandagavond werd de post Genemuiden van brandweer Zwartewaterland opgeroepen voor een dier te water. Een automobiliste zag hoe een paard de sloot in rolde en aarzelde geen seconde. Het alarmnummer werd gebeld en vanuit de meldkamer werden brandweer op pad gestuurd.

Gewapend met een stuk touw en een slang werd de aanval ingezet om het edele dier weer uit de sloot te krijgen. Omdat het beest al zelf een aantal pogingen had gedaan om uit de sloot te komen was het al aardig uitgeput en vond daarom al die belangstelling geen probleem.

Met brute kracht en onder enorme belangstelling van de overige paarden werd het beest weer op de wal getrokken. De eigenaar was inmiddels ook gearriveerd en kon direct assisteren om het paard met zijn vriendjes te herenigen.

Hierna werd het ingezette materieel schoongemaakt en kon de weg naar huis weer worden ingeslagen.