Grote brand bij HKS Metals

ZWARTSLUIS – Zaterdagmorgen rond 07:45 is er brand uitgebroken bij HKS Metals aan De Kalkovens in Zwartsluis. Grote rookwolken kwamen uit een loods waarop werd gealarmeerd. De brandweerposten van Zwartsluis en Hasselt kregen direct al de melding van middelbrand. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen uit het dak. Voor het bestrijden van de vlammen werd ook een hoogwerker ingezet van brandweer Zwolle.

Enkele minuten later werd ook de post van Genemuiden opgeroepen voor de brand die inmiddels de status grote brand had. In hal liggen voornamelijk resten van gesloopte auto’s en vindt verdere afvalscheiding plaats. Tegen 10:00 uur werd het sein brandmeester gegeven en kon er worden begonnen met het opruimen van de vele slangen.

De brand, die begon als een buitenbrand, sloeg naar binnen via een transportband. Ook het dak heeft schade opgelopen. Wat de oorzaak is van de brand is niet bekend.