Zoekactie naar vermiste zwemmer in Wythmenerplas

ZWOLLE – Vrijdagmiddag is een grote zoekactie opgestart in de Wythmenerplas. Via de alarmcentrale kwam om 15:20 uur een melding binnen dat er zwemmer onder water verdwenen was. Brandweerduikers uit Zwolle, Hasselt, Kampen en Heerde, een politiehelikopter, een brandweerboot en enkele sportduikers werden ingezet om de man op te sporen. Ook het mobiel medisch team welke met de lifeliner 4 was ingevlogen stond klaar om hulp te verlenen.

Na een zoekactie van anderhalf uur waarin een flink gedeelte van de plas werd afgezocht werd tegen 17:00 uur het zoeken in de 15 meter diepe plas gestaakt. De duikers pakten de spullen weer in, de boot werd weer opgeladen en de traumahelikopter vloog weer terug naar de standplaats. Wel bleef de locatie waar gezocht werd afgesloten voor bezoekers.

Later zal worden gezocht met sonarapparatuur om het lichaam te lokaliseren.