Lange files op A28 na aanrijding bij afslag Ommen

ZWOLLE – Een flinke file en een enorme ravage. Dat was het gevolg van een aanrijding op de A28 bij Zwolle, even voorbij de afslag Ommen. Een vrachtauto -geladen met papier- en een personenauto zijn door nog onbekende oorzaak met elkaar in botsing gekomen.

De vrachtauto raakte hierdoor stuurloos en botste tegen de vangrail. Hierdoor sloeg de lading, enkele pallets met papier, uit de aanhanger en kwam op de weg en in de berm terecht. Rijkswaterstaat sloot twee rijstroken af om de ravage zo snel mogelijk op te ruimen. Hierdoor ontstond er al snel een flinke file van enkele kilometers.

Aannemersbedrijf Van der Kolk trommelde een flinke delegatie manschappen op om de troep zo snel mogelijk van de weg te halen, zodat het verkeer weer kon doorstromen. De voertuigen waren inmiddels al geborgen door bergingsbedrijf Leerentveld.

Zodra de weg vrij was werd deze weer opengesteld voor het verkeer. De rommel uit de berm kon later worden opgeruimd maar hiervan ondervond het verkeer weinig hinder.