Passagiere gewond na aanrijding met vrachtwagen

ROUVEEN – Op de Oude Rijksweg is donderdagmiddag een vrouw gewond geraakt bij een aanrijding met een vrachtwagen. Ze zat als passagier in een Duitse auto, die vanaf de carpoolplaats de weg op reed, maar de bestuurder kon door een stilstaande truck, die voorgesorteerd stond voor de verkeerslichten, een van rechts komende vrachtwagencombinatie niet zien, hetgeen resulteerde in de aanrijding.

De vrachtauto boorde zich in de rechterflank van de auto waardoor de vrouw gewond raakte. Zij is overgebracht naar een ziekenhuis. Ondanks de klap kon de vrachtwagenbestuurder, die ongedeerd bleef, zijn weg vervolgen met z’n vrachtwagencombinatie. De auto waarin de vrouw zat werd door bergingsbedrijf Hooikammer afgesleept.

Een team van politie Horst en Waterland nam de aanrijding op en hielp met het invullen van de schadeformulieren. De bestuurder van de auto raakte niet gewond en kon met vrienden meerijden om zijn vrouw in het ziekenhuis te bezoeken.