Berging neergestorte helikopter geslaagd

De Lichtmis – De helikopter die zondagmiddag net na de start vanaf het heliplatform bij de Koperen Hoogte in het meertje stortte is vanmorgen uit het water gehaald. Eert werd de helikopter met behulp van een ballon naar de opper vlakte gehaald. Vervolgens werd de wentelwiek met een kraan op het droge getakeld en een eerste onderzoek werd gedaan door mensen van de KLPD.

Onder toeziend oog van de eigenaar van het helikopterbedrijf en de twee inzittenden werd de helikopter geborgen. Met de schrik nog in de benen keken de twee inzittenden hoe de helikopter met een kraan uit het water werd gehaald en vervolgens aan land werd gebracht. Vader en zoon hadden de nacht doorgebracht in het hotel van de “Koperen Hoogte”.

Nadat het eerste onderzoek was afgesloten werd de helikopter met een vrachtauto overgebracht naar Woensdrecht alwaar het verdere onderzoek zal plaatsvinden. Volgens een woordvoerder van de KLPD kan dit nog wel enkele weken duren.