Helikopter neergestort bij “Koperen Hoogte”

De Lichtmis – Zondagmiddag werden het duikteam als de bemanning van de tankautospuit opgeroepen voor een bizar ongeval. Op het terrein van de Koperen Hoogte was net na de start een helikopter neergestort. Ook brandweereenheden van Staphorst en Nieuwleusen waren opgeroepen om assistentie te verlenen. De drie inzittenden van de helikopter konden zelf uit de cockpit klimmen en zwommen snel naar de wal. Daar werden zij opgevangen door medewerkers en mensen die op het drukke terras van het mooie weer aan het genieten waren.

De piloot, een 52-jarige man uit Poeldijk, zat samen met een vrouw(41) en een jongetje(9) in de helikopter toen het net na de start van het heliplatform totaal mis ging. De helikopter kwam al schokkend van de grond en stortte na enkele meters naar beneden. De piloot probeerde de helikopter zo voorzichtig mogelijk in het water te laten landen. De inzittenden konden snel in veiligheid worden gebracht terwijl de helikopter naar de bodem van het meertje zonk.

Voor de ruime hoeveelheid hulpverleners was gelukkig weinig te doen. De KLPD onderzoekt het ongeval en nam de vele verklaringen op van de mensen die het allemaal hadden zien gebeuren vanaf het terras van de “Koperen Hoogte”.
, was er dus weinig te doen.
De helikopter was vrij kort na de crash al onder water verdwenen.
De melding lokte veel mensen met camera’s naar de plaats des onheils.