Groot alarm vanwege brand in studentenwoning

ZWOLLE – Zondagmorgen om 06:12 uur werd de Zwolse brandweer gealarmeerd, omdat er brand was uitgebroken in een door studenten bewoonde portiekwoning aan de Lindestraat, nabij de Deventerstraarweg in Zwolle. Nog geen minuut later werd er al opgeschaald naar “middelbrand”, om 06:20 uur naar “grote brand” en nog vijf minuten later naar “zeer grote brand”, waarschijnlijk in verband met de risico’s, die de dichte bewoning met zich meebracht.

De brand bleek op de zolderverdieping van een door meerdere studenten bewoond pand te woeden en sloeg al na korte tijd uit het dak. Desondanks was men de brand, die volgens de persvoorlichter mogelijk door een kaars is veroorzaakt, na ongeveer een uur meester.

Twee bewoners zijn met rookinademingsverschijnselen voor onderzoek naar een ziekenhuis vervoerd.