Voertuig te water, bestuurder neemt de benen

ZWOLLE – De medewerkers van de hulpverleningsdiensten werden in de nacht van zaterdag bruut uit hun slaap gehaald, daar er een voertuig te water was geraakt aan de Rhijnvis Feithlaan in Zwolle. De auto was daar uit de bocht gevlogen en in de singel beland. Getuigen zagen de bestuurder de wal op klauteren en wegrennen; politiemensen wisten de drijfnatte vluchtende man (25) op de Hanekamp te achterhalen en hielden hem aan op grond van het verlaten van de plaats van een ongeval. Hij weigerde in het politiebureau mee te werken aan een ademanalyse en kon geen rijbewijs tonen.

Omdat onduidelijk was of er meer personen in het voertuig zaten, zocht een duiker van brandweer Zwolle het water af.
Nadat alles was afgezocht bleek dat er geen personen meer in het voertuig zaten en werd de auto door berger Leerentveld uit het natte element getakeld