Bestuurder gewond na botsing tegen boom

STAPHORST – Ruim 15 minuten nadat de eerste ploeg van Brandweer Staphorst was gealarmeerd voor een ongeval letsel, werd ook de tweede ploeg op pad gestuurd, nadat een 112-fotograaf bij toeval ontdekte, dat ook aan de J J Gorterlaan een auto tegen een boom was gereden. De bestuurder van dit voertuig zat bekneld in zijn voertuig en moest ook bevrijd worden, waarbij de brandweer het dak van de Opel Astra knipte, om de man uiterst voorzichtig uit het compleet vernielde voertuig te halen.

Kort na de aanrijdingen rouleerden er geruchten, dat de 45-jarige man de partner was van de vrouw, die kort daarvoor zeer zwaar gewond raakte, toen ze Veldhuisweg tegen een boom was gebotst. De politie bevestigde de relatie en meldde zondagmiddag, dat de vrouw was overleden.
De politie zoekt uit, of er causaal verband tussen de twee incidenten bestaat, maar kon de man nog niet verhoren vanwege de ernst van zijn letsel.

Een expert van de dienst Verkeersongevallenanalyse bracht de omstandigheden in kaart. De auto werd door de firma Hooikammer afgevoerd.