Automobiliste overlijdt na botsing tegen boom

IJHORST – Op de Veldhuisweg in IJhorst is in de nacht van zaterdag op zondag een vrouw levensgevaarlijk gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. Ze verloor in een flauwe bocht de macht over het stuur van haar Volkswagen Corrado en botste frontaal op een boom.

De brandweer van Staphorst knipte op verzoek van het medisch personeel met hydraulisch redgereedschap een deur weg om de vrouw zo via de wervelplank uit de auto te halen. Hierna is het slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle, waar ze overleed.

De vrouw -een 48-jarige inwoonster van IJhorst- bleek de partner te zijn van de 45-jarige man, die even daarna zwaar gewond in zijn auto werd aangetroffen, nadat hij op de J J Gorterlaan tegen een boom was gereden.

Een verkeersongevallenanalist legde de situatie vast voor het proces verbaal.
Bergingsbedrijf Hooikammer voerde de totaal vernielde wagen af.