Brandweer en dierenambulance rukken uit voor gewonde zwaan

ZWARTSLUIS – Zondagmiddag werden de posten van Zwartsluis en Hasselt opgeroepen voor assistentie aan de dierenambulance. De bemanning van de dierenambulance was opgeroepen voor een gewonde zwaan in het Meppelerdiep ter hoogte van De Schuttevaerlaan in Zwartsluis. De gewonde zwaan zat enkele meters van de walkant. Een tweetal duikers van de post Hasselt betraden met het hansa-board het onbetrouwbare ijs en gingen op weg naar de patiënt.

De zwaan had weinig vertrouwen en begon al blazend van woede aan een wandeltocht en liep richting de vaargeul. De duikers probeerden nog met een net het beest te pakken te krijgen maar helaas lukte dit niet. Na overleg werd besloten de actie te staken omdat het te gevaarlijk werd voor de duikers. De kans dat een duiker door het ijs zou zakken en in gevaar zou komen was te groot. De dierenambulance zou de zwaan goed in de gaten houden.

Tijdens dit overleg kwam er nog een melding binnen van een gewonde zwaan. Iets verderop in het Meppelerdiep ter hoogte van de Zomerdijk zou een zwaan zijn vastgevroren op het ijs. Nadat de hele karavaan naar het opgegeven adres was gereden, was er geen vastgevroren zwaan te bekennen. Einde oefening dus en een ieder keerde terug naar de kazerne.