Brandweer rukt uit voor vastzittende zwanen

MASTENBROEK – Zaterdagmiddag werd de brandweer van Hasselt opgeroepen voor het redden van enkele zwanen. Een natuurfotograaf had aan de Kerkwetering een grote groep zwanen gespot en zag door zijn verrekijker dat enkele zwanen waren vastgevroren.

Met het hansaboard betraden twee duikers het gladde ijs op weg naar de pechvogels. Bij het zien van de twee mannen in die gekke pakken werd alles op alles gezet om maar uit handen van die twee te blijven.

Hevig fladderend met de vleugels en trappelend met de pootjes kwamen ze beetje bij beetje los van het ijs.

Net voordat de redders in nood een helpende hand konden bieden vlogen de zwanen ervandoor. Weliswaar met een aantal minder veren maar ze waren wel weer vrij. Nadat de complete groep het luchtruim had gekozen werd nog eenmaal het water afgespeurd naar andere slachtoffers, maar hiervan was geen sprake. Hierop keerde iedereen weer snel terug naar de warme auto.