Auto rijdt woning binnen

STAPHORST – Rond tien uur dinsdagmorgen reed een auto vanaf de Berkenlaan rechtdoor op de T-kruising met de Meestersweg. Het voertuig reed, tussen een lichtmast en twee hardhouten palen door, de stoep op en over de lage heg en ploegde door de voortuin tegen de voorgevel, om uiteindelijk met de voorzijde in de woning tot stilstand te komen.

De gevel van de zwaar beschadigde woning moest eerst door de brandweer gestut worden om instortingsgevaar tegen te gaan, alvorens de auto achteruit getrokken kon worden om de bestuurder uit de auto te halen. De bestuurder, een 29 jarige man uit Staphorst, die waarschijnlijk tijdens het rijden onwel is geworden, is per ambulance weggebracht. De aanwezige bewoonster van de woning bleef ongedeerd. Naar de toedracht van het ongeval wordt een onderzoek ingesteld.