Dodelijk ongeval op A28

ROUVEEN – Vrijdagavond werden de duikploeg en de manschappen van de tankautospuit van brandweer Hasselt opgeroepen voor een voertuig te water aan de A28. De collega’s van brandweer Staphorst en Zwolle waren eveneens aanrijdend. Een auto was, rijdend in de richting van Zwolle naar Meppel, na een botsing met een vrachtauto onbestuurbaar geworden en belande ter hoogte van hectometerpaal 106.4 op de kop in de naast de snelweg gelegen sloot. De bestuurder van deze auto zat nog in zijn voertuig.

De duikers probeerden nog om de man snel uit de auto te krijgen maar dit lukten niet. Met behulp van de toegesnelde berger werd de auto naar de wal getakeld. Direct werd de man door het medisch personeel gereanimeerd maar dit mocht echter niet meer baten. De man bleek te zijn overleden. Nadat de auto uit de sloot was getakeld zochten de duikers naar andere slachtoffers. Dit was niet het geval.

Nadat het ongeval nauwkeurig in kaart was gebracht door de verkeersongevallendienst werd de auto afgevoerd. De bestuurder van de vrachtauto kon zijn weg zelf vervolgen. Tijdens het incident werden 2 rijbanen afgekruist voor de veiligheid van de hulpverleners.