Grote brand verwoest schuur in Hasselt

HASSELT – Een felle uitslaande brand heeft donderdagavond een schuur aan de Verkavelingsweg in Hasselt volledig verwoest. De brand werd rond tien uur ontdekt door passanten. Direct klopten zij aan bij de bewoners en alarmeerden de brandweer. De 20 koeien die in de schuur stonden konden maar net op tijd uit de schuur worden gehaald. Helaas was er geen tijd meer op enkele kippen en konijnen ook in veiligheid te brengen.

De brandweer van Hasselt kreeg bij het blussen van de brand assistentie van het brandweerkorps uit Zwolle vanwege de waterwinning. De brandweer van Genemuiden werd eveneens ingezet. Zij moesten voorkomen dat een boerderij door vliegvuur in de brand zou vliegen.

De brandweer kon door een goede inzet voorkomen dat de aan de schuur gelegen woning ook ten prooi viel aan de vlammen. De bewoners werden opgevangen en hebben de nacht elders doorgebracht. Om zeker te zijn dat al het vuur gedoofd was werd met behulp van een kraan de restanten van de schuur omgehaald en afgeblust. Tegen half vier was al het ingezette materieel weer opgeruimd en keerden alle wagens weer terug naar de kazerne. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.