Vrachtwagencombinatie glijdt sloot in

HASSELT – Door een eenzijdig ongeval, omstreeks 04.08 uur tussen Hasselt en Stadshagen, is dinsdag 20 december 2011, de N331 Werkenlaan in beide richtingen afgesloten. Oorzaak van de afsluiting was een gekantelde vrachtwagencombinatie.

In een sneeuwbui raakte de chauffeur bij het maken van een bocht de controle kwijt over zijn combinatie en belande op de zijkant in een sloot. De chauffeur werd door een eenheid van de politie, die onderweg was naar een ander ongeval, uit de cabine gehaald. De man is met letsel aan buik en ribbenkast overgebracht naar het ziekenhuis.

De truck was total loss. De oplegger was geladen met kratten vol vers brood, bestemd voor een Zwolse C1000-supermarkt, die nu zonder zit. Berger Leerentveld wist de combinatie zonder al te veel problemen op de wielen te krijgen en, nadat de berm gerepareerd was, kon het verkeer vanaf circa half negen weer van de weg gebruik maken.