Boom over de weg

KAMPERZEEDIJK – De harde wind die afgelopen nacht over Zwartewaterland trok zorgde op de wegen voor de nodige overlast. Veel takken waaiden over de weg en op de Kamperzeedijk moest zelfs een boom het ontgelden.

De brandweer van Genemuiden werd vannacht om 02:09 uur gealarmeerd om de boom van de weg te halen. Met de kettingzaag werd de boom in handzame stukken gezaagd en al snel was de weg weer vrij. Één automobilist had volgens eigen zeggen zo’n haast dat hij hier niet op kon wachten en reed door de berm en takken heen. Door de zachte berm kwam de man met zijn auto vast te zitten en moest wachten op hulp.

Nadat de boom van het wegdek en het fietspad was gehaald door de manschappen van post Genemuiden werd de lier gereedgemaakt om de auto van de man uit de berm te trekken. Dit klusje was zo geklaard en ook hier geldt maar weer: Haastige spoed is zelden goed.