Schuurbrand aan de Stroombeek

ZWARTSLUIS- De maandagavond verliep voor de manschappen van de post Zwartsluis anders dan ze gedacht hadden. Alles stond gereed voor het draaien van een oefening toen bij het uitrukken naar de oefenlocatie plotseling de pagers afgingen.

Volgens de alarmcentrale zou er een brand woeden in een schuur aan de Stroombeek. Gezien de ligging van de grote schuur en de inhoud van vele balen hooi heeft de centralist besloten direct middelbrand te maken. Dit houdt in dat ook de tankautospuit van post Hasselt opgeroepen werd.
Gelukkig was de brand in een paar balen hooi snel onder controle met een paar stralen hoge druk. Wel bleef de tweede tankautospuit even stand-by maar kreeg al snel het sein om weer terug te keren naar de eigen post.

Nadat de balen hooi uit elkaar waren getrokken en flink waren afgeblust werd het sein inpakken gegeven. De eigenaar van de schuur was ondertussen ook aangekomen en zal ervoor zorgen dat de schuur opnieuw wordt afgesloten.

In de schuur bleek een hut van hooibalen te zijn gebouwd. Vermoed wordt dan ook dat de brand mogelijk is aangestoken. De politie heeft een onderzoek ingesteld en verzoekt getuigen om zich te melden op telefoonnummer 0900-8844.