Weer problemen met Meppelerdiepbrug in Zwartsluis

ZWARTSLUIS – Opnieuw waren er problemen aan de Meppelerdiepbrug in Zwartsluis. Al vanaf 07:45 uur stond de brug fier omhoog en kwam met geen mogelijkheid weer naar beneden. Vele automobilisten waren het wachten zat en zochten naar een alternatieve route.

Niet alleen het verkeer ondervond hinder van de storing aan de brug, ook het Agnieten College had last van het technisch probleem. Enkele leraren en een vele leerlingen stonden in de kou te wachten voor de brug en konden niet op tijd op school zijn. Besloten werd om alle lessen van vandaag te laten vervallen.

Nadat de mededeling dat alle lessen uitvielen naar de leerlingen was verstuurd kwam er rond 10:00 uur ineens beweging in de constructie over het Meppelerdiep. Het probleem zat in de sensoren van de brug.

Het is voor het eerst in 2017 dat de brug in Zwartsluis dienst weigert, maar de afgelopen periode waren er vaker problemen met de brug. Vorig jaar ging de brug door een technische storing ook niet open in februari en in april. In 2015 was oktober de pechmaand. De wachttijd varieerde destijds in enkele minuten tot ook vele uren.

Gerelateerde artikelen: