Automobilist gevlucht na aanrijding op snelweg A28

ZWOLLE – Zaterdagmorgen heeft er een ongeval plaatsgevonden op de A28 tussen De Lichtmis en Zwolle. Een personenauto reed met hoge snelheid langs enkele vrachtwagens, maar de bestuurder zag ter hoogte van hectometerpaal 103.2 een truck met oplegger over het hoofd. Ondanks een poging door heftig te remmen en een ruk aan het stuur de combinatie te ontwijken, kwam de Renault met de zijkant tegen de achterkant van de oplegger. De auto werd hierbij opengereten en raakte onbestuurbaar, tolde om zijn as en kwam met een flinke klap met de rechter achterkant in de vangrail. Brokstukken vlogen over alle drie de rijstroken en zelfs op een rijstrook voor de tegenovergestelde rijrichting. Getuigen alarmeerden direct de hulpdiensten en liepen naar het wrak. De bestuurder klauterde zelf uit de auto en begon wrakstukken op te ruimen, maar bedacht zich opeens en ging er te voet vandoor.

Brandweerlieden uit Hasselt, Staphorst en van Nieuwleusen waren snel ter plaatse, alsmede ambulancepersoneel van de post Lichtmis. De hulpverleners troffen de totaal vernielde auto dus leeg aan.
De brandweer startte direct een zoekactie op naar de man en maakte daarbij gebruik van de warmtebeeldcamera’s. Ook eenheden van de politie waren de parallelweg al aan het afzoeken naar de bestuurder, maar van de man was geen spoor te bekennen. Na het loskoppelen van de accuklemmen van de auto kon de brandweer terug naar de kazerne en ook de ambulance ging rechtsomkeert.

Berger Leerentveld kon al snel de resten Renault Laguna op de bergingsauto laden en de grootste brokstukken van de weg halen. Ook een andere auto, die door de wrakstukken beschadigd was geraakt, moest worden afgesleept. Een veegauto van de firma van der Kolk heeft alle rijstroken ontdaan van de kleinere onderdelen en de glassplinters. Ondertussen werd het verkeer over de vluchtstrook geleid.
Ten gevolge van de afhandeling het ongeval waren alle rijstroken geruime tijd afgesloten en ontstond er een file van vele kilometers.