Gewonde bij ongeval oversteek Flevoweg Sint Jansklooster

SINT JANSKLOOSTER – Bij een ongeval tussen twee bedrijfswagens is donderdagmiddag één gewonde gevallen. Het ongeval vond plaats op de Flevoweg ter hoogte van de oversteek met de Duinweg. De bestuurder van een Zwarte Renault bus rijdend op de Duinweg wilde de Flevoweg oversteken maar zag daarbij een naderende Mercedes Benz over het hoofd. De Mercedes bus botste vol in de flank waardoor de Renault over de kop tolde en in een naastgelegen weiland, op zijn kant, tot stilstand kwam. De Mercedes kwam in een klein slootje terecht na de aanrijding.

Direct schoten omstanders te hulp en alarmeerden de hulpdiensten. Bij aankomst van de brandweer stond iedereen al naast de voertuigen. De twee inzittenden van de witte Mercedes werden na controle overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de zwarte Renault werd in een andere ambulance nagekeken maar bleek, ondanks de flinke schade aan het voertuig, geen verwondingen te hebben opgelopen. Door het ongeval was de Flevoweg enkele uren afgesloten voor al het verkeer.

Bergingsbedrijf Hooikammer werd opgeroepen om de twee bedrijfswagens af te voeren. Ook moest het weiland ontdaan worden van de vele brokstukken en uit de bus gevlogen onderdelen. Bij het ongeval raakten ook twee fietsen, welke stonden geparkeerd bij de bushalte beschadigd. De eigenaren kunnen zich melden bij de politie voor het afhandelen van de schade.