Vastgelopen remmen veroorzaken brand aan trailer

HASSELT – Een vrachtwagenchauffeur merkte vanmorgen al rijdend op de Nieuwe Weg, de N759 tussen Hasselt en Genemuiden, plots op dat er rook onder zijn trailer vandaag kwam. De chauffeur parkeerde de combinatie op een parkeerplaats en voor hij het wist sloegen de vlammen onder zijn oplegger vandaan. Direct startte hij een bluspoging.

Meerdere chauffeurs stopten om de man te helpen blussen. Ook een boer kwam toegesneld met een brandblusser en schoot te hulp. Ondertussen was de alarmcentrale al ingeseind en deze stuurde de brandweer van Hasselt naar de brand toe. De brandweermannen namen bij aankomst het blussen over. Ondanks de flinke inzet van allen kon niet worden voorkomen dat de oplegger flink beschadigd raakte. Door de vlammen klapte een band en werd de kabelboom en diverse luchtleidingen vernield.

Bergingsbedrijf Hooikammer werd opgeroepen vanuit de provincie Overijssel maar ook de eigenaar van het transportbedrijf had al een monteur opgetrommeld om de lading citruspulp (overblijfsel na het uitpersen van citrusvruchten zoals bijvoorbeeld sinaasappelen) toch echt op de eindbestemming in Genemuiden te krijgen. Na een paar uur buffelen was de combinatie toch zover dat de weg richting Genemuiden echt ingezet kon worden. Onder begeleiding is het transport voortgezet en kon de lading, met enige vertraging, alsnog worden gelost. Tijdens het blussen van de brand was de Nieuwe Weg geheel afgesloten. Na de bluswerkzaamheden kon één rijbaan worden vrijgegeven zodat het verkeer, weliswaar om beurten, weer vrije doorgang had.