Automobiliste vliegt uit de bocht en eindigt tegen boom

VOLLENHOVE – Zondagavond is een automobiliste bekneld geraakt bij een eenzijdig ongeval. De vrouw reed in haar Suzuki Swift op de Oppenswolle, de N331, vanuit Vollenhove richting Zwartsluis toen ze in een flauwe bocht naast de weg kwam en in een slip raakte. De auto gleed over de weg, schoot door de berm en kwam vervolgens op de zijkant tegen een boom tot stilstand.

Door de buiteling kwam de bestuurster klem te zitten met haar hand. Passanten die het ongeval zagen gebeuren schoten direct te hulp en alarmeerden de hulpdiensten. Binnen de kortste keren stonden politie, brandweer en ambulance naast de gekantelde auto. De auto werd door de brandweermannen gestabiliseerd en een boom werd omgezaagd. Nu er voldoende ruimte was kon de vrouw uiterst voorzichtig zelfstandig uit de auto klauteren en werd door het ambulancepersoneel in de gereedstaande ambulance onderzocht op letsel.

Na deze controle bleek dat de vrouw veel geluk heeft gehad en er met lichte verwondingen aan de hand vanaf kwam. Zij werd opgehaald door familie. Haar auto raakte totaal vernield en werd door bergingsbedrijf Hooikammer afgevoerd.