Auto botst op auto met aanhanger en belandt tegen boom

PUNTHORST – Op de Sterkensweg is zaterdagavond een automobiliste gewond geraakt bij een ongeval. De vrouw reed op de Sterkensweg toen er plots vanuit een erf een bestelbus met aanhanger achteruit de weg op kwam. De vrouw probeerde het gevaarte nog te ontwijken maar ramde met haar voertuig de aanhanger en kwam daarna tegen een boom tot stilstand.

Het voertuig nam zelf contact op met de hulpdiensten via een zogenaamde E-Call. Dit veiligheidssysteem neemt na een ongeluk automatisch contact op met de 112-centrale. Hierbij geeft het systeem onder meer de precieze plek, het aantal inzittenden, soort voertuig en welke brandstof er aanwezig is door. Met deze informatie kunnen hulpdiensten zich beter voorbereiden en snel ter plaatse zijn.
De vrouw werd in een ambulance onderzocht en werd korte tijd later overgebracht naar het ziekenhuis voor een scan en wond aan haar hoofd. Het voertuig raakte totaal vernield door de aanrijding. De aanhanger liep ook forse schade op en zelfs de bus raakte beschadigd. De politie heeft het ongeval in onderzoek.

Bergingsbedrijf Hooikammer kwam in actie om de Peugeot op te halen en af te voeren. Ook heeft deze firma het wegdek ontdaan van de gelekte vloeistoffen die door het ongeval waren vrijgekomen. De bus en aanhanger konden op eigen kracht verder.