Trein botst op auto op overweg Sonnenbergweg

IJSSELMUIDEN – Op de spoorwegovergang aan de Sonnenbergweg in IJsselmuiden heeft vanmorgen een aanrijding plaatsgevonden tussen een trein en een personenauto. De automobilist wilde de overweg oversteken toen hij voor zijn neus de slagbomen zag dalen. Van de schrik liet hij het voertuig afslaan, keek naar links en zag de trein op het Kamperlijntje op zich afkomen. Nog snel kon de man zich in veiligheid brengen maar moest hulpeloos toezien hoe de trein zich in de achterzijde van de auto boorde.

Door de klap tolde het voertuig enkele malen om zijn as en werd door een hekwerk geduwd waarna het voertuig totaal vernield naast het spoor tot stilstand kwam. De machinist en de 20 reizigers in de trein waren flink geschrokken maar raakten niet gewond. De passagiers werden met een bus naar het station in Kampen gebracht. Vanwege het ongeval lag het Kamperlijntje tot 13:30 uur uit dienst en werden er bussen ingezet voor de reizigers.

Nadat bergingsbedrijf Wolves het voertuig had opgetakeld konden medewerkers van Prorail de vele brokstukken bij elkaar rapen en werd het beschadigde hekwerk weggehaald. Medewerkers van Asset Rail het spoor en de slagbomen hadden gecontroleerd werden er enkele tests uitgevoerd. Deze tests waren allen geslaagd waarna de dienstregeling weer kon worden hervat.