Auto te water aan de Sisalstraat in Genemuiden

GENEMUIDEN – Medewerkers van een bedrijf aan de Sisalstraat keken vanmorgen raar op. Aan het einde van het doodlopende gedeelte van de straat lag een auto in de sloot. Direct werd de politie ingelicht. Omdat onduidelijk was of er zich nog personen in het voertuig bevonden werd de brandweer van Genemuiden opgeroepen om poolshoogte te komen nemen. Brandweermannen in waadpakken controleerden het voertuig en de omgeving maar troffen niemand aan.

Omdat het voertuig van een leasebedrijf is doet de politie momenteel onderzoek naar wie de auto bestuurde. Normaal is het einde van deze weg afgesloten door middel van schrikhekken, maar vanwege werkzaamheden aan de waterkant zijn deze tijdelijk weggehaald. Of dit het ongeval kon voorkomen is ook een onderdeel van het politieonderzoek, aldus een woordvoerder van de politie.

Bergingsbedrijf Hooikammer kwam in actie om de auto uit de sloot te takelen. Zonder moeite kwam de gehavende Kia uit de sloot en werd op de bak van het bergingsvoertuig geplaatst en afgevoerd naar het depot in Staphorst. De politie sluit diefstal van het voertuig niet uit maar een ongeluk lijkt waarschijnlijker.