Automobilist gewond na botsing met vrachtwagen

STAPHORST – Op de Viaduktweg is donderdagmiddag een automobilist gewond geraakt nadat hij met zijn Volkswagen Polo hard in botsing kwam met een vrachtwagen. De man raakte frontaal de vrachtwagen en klapte met zijn hoofd tegen de voorruit en kwam versuft op de bijrijdersstoel terecht. De man is met in ieder geval hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

De chauffeur, die de auto volgens zeggen met een enorme snelheid op zich af zag komen, bleef bij het ongeval ongedeerd. Door de botsing raakte de Volkswagen total loss maar ook de vrachtwagen liep aanzienlijke schade op. De impact van de auto op het voorwiel van de vrachtwagen was zo groot dat de gehele as enkele centimeters was verschoven. Ook de stuurstang werd beschadigd. Hierdoor was het niet mogelijk verder te rijden.

Bergingsbedrijf Hooikammer kwam in actie voor zowel de auto als de vrachtwagen. Met verschillende bergingswagens werden de voertuigen afgevoerd. Ook het wegdek werd professioneel gereinigd. Tijdens het ongeval en de bergings,- en schoonmaakwerkzaamheden was de Viaduktweg afgesloten tussen de Rijksparallelweg en de Klaas Kloosterweg.