Gewonde bij botsing op kruising Gemeenteweg – Berkenstouwe in Staphorst

STAPHORST – Bij een forse aanrijding op de kruising van de Gemeenteweg met de Berkenstouwe is vrijdag tegen het einde van de middag een automobilist gewond geraakt. De man bestuurde een bedrijfswagen, rijdend op de Gemeenteweg richting het centrum. Vanuit de Berkenstouwe kwam een Ford Mondeo waarvan de bestuurder geen voorrang verleende aan de bus komende van rechts met een flinke aanrijding als gevolg. Een derde voertuig, welke achter de bedrijfswagen reed werd door één van de voertuigen geraakt.

Door de aanrijding vloog de bus dwars door een heg en kwam uiteindelijk zwaar gehavend in een tuin tot stilstand. De bestuurder is door de brandweer van Staphorst uit zijn voertuig geholpen en werd overgedragen aan het ambulancepersoneel. De Ford raakte ook totaal vernield en bleef net voor een heg op het wegdek. Het derde voertuig, een Audi, kwam midden op de weg tot stilstand. Zowel de bestuurder van de Ford als de bestuurder van de Audi bleven ongedeerd.

In eerste instantie leek de komst van het Forensisch Opsporing team Verkeer nodig maar na kort overleg bleek dat verklaringen van alle bestuurders voldoende waren en er geen uitgebreid onderzoek gewenst was. Bergingsbedrijf Hooikammer kreeg hierop de taak om de weg vrij te maken van de vele brokstukken en de drie voertuigen.