Lamborghini Aventador S crasht op A28 bij De Lichtmis

DE LICHTMIS – Bij een eenzijdig ongeval op de A28 ter hoogte van De Lichtmis is zondagmorgen rond 09:30 uur een Lamborghini Aventador S totaal vernield. De bestuurder en zijn bijrijder bleven wonder boven wonder ongedeerd. Wel zijn beide door ambulancepersoneel onderzocht op eventueel letsel maar hiervan was dus geen sprake.

De man reed vanuit Zwolle richting het TT-Circuit in Assen om daar deel te nemen aan een evenement waarbij veel supercars te bewonderen zijn. Volgens getuigen en filmpjes op Social Media was te zien dat de man met hogere snelheid reed dan het overige verkeer. Op het viaduct over de N377 verloor de man de controle over de snelle Lamborghini, kwam in de vangrail en tolde vele malen om zijn as. Na enkele honderden meters kwam de auto uiteindelijk tot stilstand met daarbij een enorme ravage achterlatend. De gehele snelweg lag in beide richtingen bezaaid met brokstukken en persoonlijke bezittingen en werd daarop dan ook volledig afgesloten. Verkeer moest gebruik maken van de af- en opritten.

Vanwege een brandje in het motorcompartiment werd de Zwolse brandweer opgeroepen. Bij aankomst was de brand reeds geblust met een poederblusser. Een medewerker van de Forensisch Onderzoek team Verkeer, welke toevallig op het incident stuitte, begon direct met een onderzoek. Naast de nodige foto’s vanaf de grond werd ook een drone ingezet voor overzichtsfoto’s.

Bergingsbedrijf Hooikammer kreeg de taak om de ooit zo dure sportauto op te takelen en onder dak te zetten. Het voertuig is namelijk in beslag genomen voor verder onderzoek. Ondertussen werd het wegdek met diverse wegdekreinigers schoongemaakt en stonden er alweer mannen klaar om te beginnen aan het repareren van de vangrail. Rond 14:00 uur werd een gedeelte van de snelweg weer vrijgegeven. Vanwege de reparatiewerkzaamheden bleven wel wat rijbanen afgesloten. Dit zal tot ongeveer 18:00 uur duren.