Fietser botst met automobilist op Klaas Kloosterweg

ROUVEEN – Op de Klaas Kloosterweg West heeft zaterdagmorgen een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een automobilist. Hierbij is de fietser ernstig gewond geraakt en met spoed overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle.

Het ongeval ontstond toen de fietser vanaf een erf linksaf de Klaas Kloosterweg wilde op fietsen. Hierbij zag hij een auto welke vanaf de linkerzijde kwam over het hoofd. De man werd hard geraakt door de auto en vloog enkele meters door de lucht om vervolgens op de betonnen weg terecht te komen, zijn fiets kwam in de sloot tot stilstand. De zwaar beschadigde auto werd enkele tientallen meters verderop in de berm tot stilstand gebracht. De bestuurder van de auto bleef ongedeerd maar was flink ontdaan.

De verkeersongevallendienst van de politie bracht nauwkeurig alle sporen in kaart voor het proces-verbaal. Tijdens deze werkzaamheden was de weg afgesloten voor al het verkeer. Na dit onderzoek kreeg bergingsbedrijf Hooikammer de taak om de auto en de fiets af te voeren voor een eventueel vervolgonderzoek.