Vrachtwagencombinatie op zijn kant op dijk N331

ZWARTSLUIS – Storm Evert heeft voor veel overlast gezorgd. Naast vele omgewaaide bomen had ook het verkeer flinke hinder. Op de dijk tussen Zwartsluis en Vollenhove kwam een chauffeur in de problemen toen de harde wind grip kreeg op zijn vrachtwagencombinatie. De combinatie kwam dwars over de N331 te liggen.

Voordat bergingsbedrijf Hooikammer in actie kon komen om de boel weer op de wielen te takelen, moest eerst de lading worden overgepakt in een andere truck. De lading meubelen was al snel overgepakt waarna de bergers konden beginnen met de klus. Al snel stond de vrachtwagen weer in de normale positie waarna het werd verzwaard met enkele big bags gevuld met zand welke werden aangeleverd door de firma van der Kolk.

Volgens medewerkers was de afsluiting van de N331 tussen Zwartsluis en Vollenhove nodig tot 17:00 uur, maar door de vlotte berging en de afnemende wind kon nog voor de spits de weg weer worden geopend. De vrachtwagenchauffeur had behalve een deuk in zijn ego geen letsel opgelopen.