Gewonde bij ongeval tussen brommobiel en vrachtwagen

DALFSEN – Bij een aanrijding op de kruising van de Hessenweg met de Ankummerdijk is donderdagmiddag een persoon gewond geraakt. Een brommobiel wilde de kruising oversteken maar verleende geen voorrang aan een op de Hessenweg rijdende vrachtwagencombinatie met een botsing als gevolg. Door de klap sloeg de brommobiel over de kop en kwam op het dak tot stilstand.

De bestuurder van de brommobiel is door de brandweer van Dalfsen uit zijn benarde positie gehaald waarna de man per ambulance is overgebracht naar het Isala-ziekenhuis in Zwolle. De Vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd. Zijn truck liep lichte schade op aan de aanrijding in tegenstelling tot het 45-km autootje welke onherstelbaar beschadigd raakte.

Bergingsbedrijf Wolves heeft de brommobiel afgevoerd. De chauffeur kon zelf zijn weg vervolgen. Het verkeer op de Hessenweg ondervond licht hinder van het ongeval.