Zeer grote brand bij Wegrestaurant De Lichtmis

ZWOLLE – Een felle uitslaande brand heeft woensdagmiddag rond 13:00 uur flinke schade aangebracht aan Wegrestaurant en Pannenkoekenhuis De Lichtmis. De brandweer kreeg vele telefoontjes waardoor vanuit de alarmcentrale direct flink werd opgeschaald. Gasten en medewerkers konden tijdig het brandende pand verlaten. Er vielen geen gewonden.

De brand ging gepaard met flinke rookwolken welke zo nu en dan over de snelweg A28 trokken. Hierop werd besloten om een snelheidsbeperking in te stellen. Ook werd afrit Nieuwleusen afgesloten voor al het verkeer om de hulpverleners alle ruimte te kunnen geven rondom het pand aan de Hermelenweg nabij de kruising met de N377.
De schade aan de bovenwoning en het restaurant is groot. Naast de verwoestende brand is er ook veel water- en rookschade. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk.