Grote brand in loods aan Ambachtsweg in Hasselt

HASSELT – In een loods van een bedrijf aan de Ambachtsweg in Hasselt heeft vrijdagavond een grote brand gewoed. De brandweer van Hasselt kreeg iets voor tienen de melding van de alarmcentrale. Binnen enkele minuten werd opgeschaald naar middelbrand en werden ook de brandweerkorpsen van Genemuiden, Zwartsluis en Zwolle gealarmeerd. Tijdens het aanrijden besloot de eerste bevelvoerder om op te schalen naar “grote brand” en een extra tankautospuit werd opgeroepen.

De brand woedde in een opslag van een bedrijf welke is gespecialiseerd in het bergen, repareren, restaureren en ombouwen van schepen en boten. Door de enorme vlammenzee kwam een naastgelegen perceel in gevaar. De eerste inzet ging dan ook op het voorkomen van overslag. Er waren enkele explosies te horen welke afkomstig waren van gasflessen en andere edelgassen die bij diverse werkzaamheden nodig zijn. Het pand van 20 bij 10 meter ging geheel verloren maar belendende percelen bleven gespaard.

Acht recreanten werden uit hun boten van de naastgelegen jachthaven gehaald in verband met de hevige rookontwikkeling. Zij werden tijdelijk elders opgevangen. De veiligheidsregio IJsselland liet via Twitter weten om ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te schakelen omdat de rookwolk over het Hanzestadje trok. Bij de brand raakte niemand gewond.