Mogelijke explosieven gevonden in auto na politieachtervolging

Zwolle – De A28 is afgelopen nacht afgesloten geweest als gevolg van een politieachtervolging. Bij die achtervolging sprong de bestuurder uit de auto en vluchtte. In de auto vonden agenten spullen die mogelijk explosief waren. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werd ingeschakeld en de spullen zijn meegenomen voor onderzoek.

Even voor 23.00 uur gisteravond zagen agenten bij Zwolle een zwarte Audi rijden met mogelijk gestolen kentekenplaten. De agenten gaven de bestuurder van deze auto een stopteken, maar in plaats van te stoppen, ging de man er met hoge snelheid vandoor over de A28. Voor de afslag Nieuwleusen stopte de bestuurder, sprong uit de auto en rende de snelweg over een weiland in. Inmiddels was om versterking gevraagd en werd er door meerdere agenten en de politiehelikopter naar de bestuurder gezocht. Echter werd de man niet meer gevonden.

De Audi, die nog steeds op de snelweg stond, is direct onderzocht. In de auto werden spullen gevonden die mogelijk explosief konden zijn. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie werd ingeschakeld en uit veiligheidsoverwegingen werd de A28 tussen afslag Ommen en Nieuwleusen in beide richtingen volledig afgesloten. Ook de parallelwegen werden afgesloten. Rond 06:00 uur was het onderzoek op de snelweg afgesloten en werd de auto afgevoerd. Daarna werden alle rijbanen weer vrijgegeven voor het verkeer.

De mogelijke explosieven en de auto werden zondag verder onderzocht.