Brand in berg bouwafval bij van Dijk Containers

GENEMUIDEN – In een loods van afvalverwerker van Dijk Containers heeft vrijdagavond een brand gewoed. De brandweer van Genemuiden kreeg een automatische brandmelding en trof bij aankomst inderdaad een brand aan. Omdat men door de hevige rookontwikkeling niet goed kon zien hoe groot de brand was werd er flink opgeschaald.

Naast de twee tankautospuiten van Genemuiden werd ook een tankautospuit van Hasselt, een tankauto vanuit Kampen en het watertransport vanuit Zwartsluis ingezet. Mede door de aanwezigheid van een sprinklerinstallatie was de inzet van de extra opgeroepen wagens niet nodig. Nadat duidelijk was dat de brand goed beheersbaar was gebleven door de sprinkler konden de brandweervoertuigen uit Zwartsluis en Kampen al snel weer inrukken. De manschappen van brandweer Hasselt werden wel ingezet om de Genemuidiger spuitgasten te assisteren.

Na anderhalf uur was men brandmeester en kon men langzaamaan beginnen met het opruimen van de vele slangen. Wat de oorzaak was van de brand is nog onbekend.