Schuurbrand aan de Gasthuisstraat in Hasselt

HASSELT – De brandweer van Hasselt kreeg vannacht om 02:02 uur een melding van een brand in een schuur. Achter een woning aan de Gasthuisstraat was brand ontstaan met een enorme rookontwikkeling. De eigenaar werd toevallig wakker en merkte dat de stroom was uitgevallen in zijn woning. Na een korte zoektocht naar de oorzaak van de kortsluiting merkte de man op dat er brand was ontstaan in de schuur waarop direct het alarmnummer werd gebeld.

De brandweer, die snel ter plaatse was, had de brand snel onder controle. Ondanks de snelle inzet was de schade in de schuur aanzienlijk. De brand woedde voornamelijk in een kast waarin elektrische apparaten waren opgeslagen. Ook een 3D printer stond bij deze kast en raakte ook verwoest. Mogelijk is laatstgenoemde apparaat de oorzaak van de brand maar daarover kon men geen uitsluitsel geven.