Bomen op auto’s en woning na valwind in Zwartsluis

ZWARTSLUIS – Zware windstoten en onweersbuien zorgden dinsdag vlak voor middernacht voor een enorme ravage in Zwartsluis, Vollenhove en Deventer. Door een mogelijke valwind waaiden vele bomen omver, raakten reclameborden los en vlogen de vele vuilcontainers, die al bij de weg waren gezet, door de straten.

Op de Zomerdijk, de N334, raakten vier mensen lichtgewond nadat een tweetal bomen terecht kwamen op twee personenauto’s. De inzittenden zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Aan de Synagogestraat waaide een flinke tak uit een boom welke op een woning terecht kwam. Hierdoor ontstond een gat in het dak en werd een dakraam vernield. De bewoners bleven ongedeerd.

Bij een onbemand tankstation aan de Rondweg was beplating losgekomen van de overkapping. Voor het afhandelen van alle meldingen werden brandweerkorpsen van Zwartsluis, Genemuiden, Hasselt en Steenwijk ingezet.

Naast Zwartsluis kreeg ook Vollenhove te maken met de gevolgen van de downburst. Een camping aan de Oppen Swolle kreeg de volle laag en vele campinggasten moesten de nacht doorbrengen in het hoofdgebouw. Volgens de voorlichter van de Veiligheidsregio IJsselland werden in deze regio ongeveer honderd meldingen met betrekking tot stormschades afgehandeld en waren de vele brandweerkorpsen tot diep in de nacht bezig.