Twee gewonden bij ongeval op Oosterparallelweg

STAPHORST – Bij een ernstig verkeersongeval op de Oosterparallelweg zijn woensdagmiddag rond 15:50 uur twee personen gewond geraakt. Een personenauto botste na een flauwe bocht frontaal op een autotransporter. Door de aanrijding kwam de autotransporter, met daarop een nieuwe auto, in de sloot tot stilstand. De personenauto kwam half in de berm tot stilstand.

De automobilist kwam door het ongeval bekneld in zijn voertuig te zitten en moest door de brandweer van Staphorst uit zijn benarde positie worden bevrijd. De chauffeur van de vrachtwagen werd volgens omstanders uit de cabine, die door de enorme klap was losgekomen van het chassis, geslingerd en kwam in de berm terecht.

Voor de gewonde automobilist werd vanwege zijn letsel een mobiel medisch team ingevlogen per traumahelikopter. De man is met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de vrachtwagenchauffeur, welke zelf op de brancard kon plaatsnemen, is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Bergingsbedrijf Hooikammer kwam in actie om de autotransporter, de auto die werd vervoerd en de betrokken auto af te voeren. De bergingsoperatie mocht pas aanvangen na het onderzoek van de verkeersongevallendienst. Na afloop van alle werkzaamheden werd het wegdek gereinigd door de firma van der Kolk. Rond 22:00 uur werd de Oosterparallelweg weer geopend voor alle verkeer.