Zwaan in nood aan Rechterensweg in Staphorst

STAPHORST – De Hasselter brandweer werd dinsdagmiddag opgeroepen voor een dier te water aan de Rechterensweg. Onderweg werd duidelijk dat de dierenambulance extra hulp had ingeroepen van de brandweer. In een sloot was namelijk een gewonde zwaan aangetroffen die de medewerkers al enige tijd probeerden te vangen maar zonder de hulp van de brandweer het beest nooit te pakken zouden krijgen.

Twee brandweermannen in waadpakken gingen te water om de zwaan, die gewond was geraakt aan zijn poot, naar de kant te begeleiden. Aldaar stond een medewerker van de dierenambulance klaar met een vangstok om de patiënt aan wal te halen.

De dierenambulance heeft het beest meegenomen voor de nodige verzorging aan zijn poot. Na een nachtje in de opvang zal de zwaan morgen weer in de sloot worden uitgezet.