Veel hulpdiensten opgeroepen voor omgeslagen punter

GENEMUIDEN/VOLLENHOVE – Op het Zwarte Meer zijn zaterdagmiddag twee personen te water geraakt nadat hun punter door weersomstandigheden ter hoogte van het Vogeleiland omsloeg. De twee opvarenden probeerden naar de wal te komen. Ondertussen werd er groot alarm geslagen vanwege het voorval.

Brandweerkorpsen van Vollenhove, Steenwijk, Zwartsluis en Dalfsen werden opgeroepen om ter plaatse te gaan. Ook werden brandweerduikers vanuit Zwolle en Heerde en de brandweerboten van Zwartsluis en Giethoorn opgeroepen. Daarnaast kwamen twee ambulances en een traumahelikopter en diverse politie-eenheden in actie.

De brandweerboot van Zwartsluis had het tweetal al snel aan boord en kon mededelen dat er van letsel geen sprake was. Hierop konden de vele hulpverleners, welke zich ter hoogte van de veerpont hadden verzameld,  weer inrukken. Ook de traumahelikopter kreeg boven de ongevalslocatie de annulering en keerde na een scherpe bocht weer huiswaarts.

Na kort overleg tussen de hulpdiensten werd besloten de zaak af te schalen. De twee drenkelingen hielden slechts een nat pak over aan het ongeval zodat er voor de hulpdiensten verder niets was te doen.